Vištienos ir lęšiu kukuliai (+ sojų padažas vyresniems vaikams ir suaugusiems)

MĖSA/PAUKŠTIENAPAGRINDINIAI PATIEKALAIBE GLIUTENOZUIKIAMS IKI 1 METŲ

zuikioreceptai

11/15/20221 min read

Receptas skirtas įvairių mėsos kukulių gerbėjams ir megėjams. Šie kukuliai minkšti, purūs, greitai pagaminami ir pagardinti lęšiais.

Kukuliams:

400 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo arba file

70 g raudonųjų lęšių nevirtų

300 g jaunos cukinijos

1 svogūno

2 a.š. saldžiosios parikos miltelių

druskos

aliejaus kepimui

Sojų padažui:

60 ml sojų padažo

125 ml vandens

2 v.š. kukurūzų krakmolo

1/2 citrinos sulčių

2 v.š. nerafinuoto cukraus

Puode užkaičiame raudonuosius lęšius – verdame, kol suminkštės.

Burokine tarka sutarkuojame cukinijos minkštimą (be žievės ir sėklų). Jei cukinija vandeninga- išspaudžiame vandens perteklių. Smulkiai supjaustome svogūną.

Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus, sudedame svogūną. Svogūnams suminkštėjus, sudedame cukiniją. Kepame, kol masė susitrauks perpus.

Vištieną sutriname maisto smulkintuvu (arba supjaustome labai smulkiai).

Dubenyje sumaišome vištieną, išvirusius lęšius, daržoves, įdedame prieskonius. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukulius ir kepame įkaitintoje su šlakeliu aliejaus keptuvėje, po 4 minutes iš abiejų pusių.

Gaminame padažą: Krakmolą sumaišome su šaukšteliu sojos padažo, kad išeitų vientisa masė. Į prikaistuvį sudedame visus ingredientus ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos (apie 3-5 min.)