Veganiškas cheescak’as (sūrio pyragas)

VEGANIŠKI/VEGETARIŠKI DESERTAI

zuikioreceptai

7/26/2022 1 min read

Esu didelė sūrio pyragų gerbėja, o kartais taip smagu išbandyti kažką naujo. Šį kartą nusprendžiau išbandyti veganiško sūrio pyrago versiją.

Reikės:

1 pakelio veganiškų sausainių (iš pusseserės išmokau, kad klasikiniai sausainiai Gaidelis visada puiki idėja veganiškai versijai)

3 v.š. riešutų miltų (rinkausi migdolų)

2 v.š. agavų sirupo (arba kito saldiklio)

50 g kokosų aliejaus

Pyrago įdarui:

2 pakelių šilkinio tofu sūrio

2 bananų

3 v.š. agavų sirupo (arba kito saldiklio)

puodelio uogų

Sausainius sutrupiname ir sumaišome su likusiais ingredientais. Šia mase išklojame pyrago pagrindą.

Iki vientisos masės sutriname bananus ir agavų sirupą. Lėtai ir atsargiai įmaišome uogas. Masę užpilame ant pagrindo.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje 50 minučių.

Kepame "karšto vandens" vonelėje 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių, kol šonai šiek tiek paruduos.

Pyragui leidžiame atvėsti ir dedame nakčiai į šaldytuvą.