Kefyro panakota su mangu

DESERTAIBE GLIUTENOZUIKIAMS IKI 1 METŲBE CUKRAUS

zuikioreceptai

3/3/20221 min read

Gaivus sveikas ir paties mažiausiems tinkantis desertas.

3 porcijoms reikės:

Kefyro sluoksniui:

500 ml kefyro

100 ml vandens

1 v.š. želatinos

3-4 v.š. medaus, agavų, klevų sirupo ar kito saldiklio (rinkitės pagal vaikų amžių ar poreikius)

Mango sluoksniui:

1 prinokusio mango

1 v.š. citrinos sulčių

60 ml vandens

1 a.š. želatinos

Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną su vandeniu.

Želatinai atvėsus, pastarąją sumaišome su kefyru ir medumi. Masę išpilstome į stiklines ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

Pirmajam sluoksniui sustingus, gaminame antrąjį. Ištirpiname želatiną.

Mangą nulupame, supjaustome, sutriname su citrinos sultimis iki tyrės. Įmaišome želatiną. Mango tyrę išpilstome ant sustingusios panakotos.