Obuolio, arbūzo ir imbiero ledai (+video)

UŽKANDŽIAIDESERTAIBE GLIUTENOVEGANIŠKI/VEGETARIŠKI

zuikioreceptai

6/14/20221 min read

Visi vaikai mėgsta ledus, o pabandę pagaminti gamins juos vėl ir vėl. Atsimenu vaikystėje su sese ledus gamindavo ir mes, dažniausiai tai buvo, tiesiog, sušaldytos sultys. Keista, kad tada man tie ledai atrodė tokie gardūs, gal, kad gaminome pačios, o gal vaikams iš tikro patinka šaltos į ledą pavirtusios sultys. Ne išimtis ir Matas, parduotuvėje net nenustembu, kad vietoj grietininių ar karamelinių ledų jis pasirenka apelsinų ar kitų sušaldytų sulčių ledus. Šį kartą tokius ledus gaminome patys. Gaivūs, gardūs, puikus užkandis ir dar viena suvalgyta vaisių porcija dienos racione.

Reikės:

1/4 nedidelio arbūzo minkštimo be sėklų

1 nedidelio kubeliais pjaustyto obuolio

0,5-1 a.š. smulkiai tarkuoto imbierio

1 v.š. medaus (medaus gali nereikti jei arbūzas saldus)

Visus ingredientus dedame į maisto trintuvą ir sutriname. Skystį supilstome į formeles ir sušaldome.