Nicos salotų sumuštinis

PUSRYČIAIUŽKANDŽIAIPAGRINDINIAI PATIEKALAI

zuikioreceptai

7/26/20221 min read

Paprastai tariant, tai nicos salotų transportacija į sumuštinį. Šis sumuštinis puikiai tiks kaip vasaros pietūs, iškylai ar šiltą dieną, kai norisis valgyti lauke ar daugiabučio balkone. Taip pat puikiai tinka valgyti automobilyje ilgesnių kelionių metu ar laukiant vaikų grįžtant iš jų vasaros stovyklos.

Sumuštinio skonis tiesiogiai priklauso nuo svarbiausių jo sudedamųjų dalių kokybės, ypač tuno ir prancūziško batono.

Reikės:

1 vidutinis prancūžiškas batonas perpjautas pusiau

2 šaukštai plius 2 arbatiniai šaukšteliai Dižono garstyčių

1 didelė sauja salotų

1 skardinės konservuoto tuno alyvuogių aliejuje

½ puodelio labai plonai pjaustyto raudonojo svogūno

8 supjaustyti ančiuviai

1 valgomasis šaukštas plius 1 arbatinis šaukštelis kaparėlių

24 alyvuogės be kauliukų, perpjautos per pusę

16 aliejuje supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų

16 šviežių baziliko lapelių

Keturi kietai virti kiaušiniai, supjaustyti griežinėliais

Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Kiekvieną batono pusę ištepame plonu Dižono garstyčių sluoksniu. Ant vienos riekelės pusės sudedame likusius ingredientus, pradedant nuo salotų, viršuje baigiant supjaustytais kiaušiniais. Kiaušinius pagardiname druska ir pipirais, uždedame kitą batono puselę ir sumuštinį stipriai suspaudžiame.

Valgome iš karto arba suvyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve iki 24 valandų. Supjaustome porcijomis prieš pat patiekiant.