MANGŲ IR GRAIKIŠKO JOGURTO PYRAGAS SU SAUSAINIAIS

DESERTAIBE CUKRAUS

zuikioreceptai

5/18/20221 min read

Tikiu, kad šis labai labai lengvai paruošiamas pyragas taps tikru įkvėpimu improvizacijoms 🙂. Taip pat taps vienu populiariausiu būdu sunaudoti būsimas uogas ar šiuo metu atlaisvinti šaldymo kameros spinteles ir sunaudoti pernykštį derlių. Taip padariau ir aš, po truputį atlaisvinu šaldiklį ir šį kartą sunaudojau šaldytus mangus.

Pagrindiniu smuiku čia griežia graikiškas jogurtas, kuris vertinamas dėl savyje turimo kalcio, baltymų ir probiotikų. Karvės pieną tikrai galima keisti augaliniu, o sausainius rinkitės pagal skonį (arbatinius, be cukraus, avižinius ir pan.). Jei naudosite sausainius be cukraus truputį padidinkite saldiklio/cukraus kiekį pyrage.

Reikės:

100 g kubeliais pjaustytų mango vaisių (keiskite uogomis ir dėkite norimą jų kiekį)

400 g graikiško jogurto

300 ml pieno

15-20 g želatinos (naudokitės gamintojo instrukcija)

50 g vandens

140 g sulaužytų sausainių (rinkausi arbatinius, keiskite be cukraus ir kitais mėgstamas)

50 g saldiklio (cukraus ar kito mėgstamo saldiklio)

Vandenį pabarstome želatina.Dubenyje sumaišome saldiklį ir pieną. Įmaišome graikišką jogurtą.Ant silpnos ugnies virdami vandenį su želatina, ištirpiname želatiną. Leidžiame jai atvėsti.Želatiną įmaišome į pieno ir jogurto masę. Sudedame mango vaisius ar uogas.Pyrago formą beveik iki viršaus išklojame maistine plėvele, kad pyrago masė neišbėgtų.Į masę įmaišome sulaužytus sausainius. Supilame į pyrago formą. Dedame nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų.