KOKOSŲ PIENE MARINUOTA VIŠTIENA PAGAL CHRISSY TEIGEN (+DU PADAŽAI ir VIDEO)

MĖSA/PAUKŠTIENA PAGRINDINIAI PATIEKALAI

zuikioreceptai

8/5/2022 1 min read

Ne paslaptis, kad aš dievinu kiną ir laidas apie kiną. Tie besikeičiantys paveikslėliai yra vienas geriausių atsipalaidavimo būdų man. Mačiau šimtus filmų, žinau daugybę aktorių ir kur jie vaidino. Apie filmus galėčiau kalbėti ir kalbėti, nes laisvu laiku žiūriu būsimų filmų anonsus (taip aš ant tiek nuobodi) :D. Kadangi mačiau šimtus filmų, tai dažnai nuspėju filmo siužetą, pabaigą ir tai erzina mano vyrą, mane erzina tai, kad dažnai mano vyras bent iki filmo vidurio nesupranta filmą matęs.

Neseniai įsigijau keletą kulinarinių knygų parašytų užsienyje garsių žmonių, viena jų Holivudo aktorė Gwyneth Paltrow, kurios bent vienu receptu pasidalinsiu netrukus, o dabar dalinuosi modelio Chrissy Teigen vištienos iešmelių receptu su riešutų padažu receptu iš knygos Cravings: Recipes for All the Food You Want to Eat.

Chrissy Teigen yra ne tik modelis, tačiau ir keletos garsių laidų vedėja bei žmona nuostabaus dainininko John Legend. Chrissy Teigen MYLI maistą, maistą MYLIU ir aš, todėl pirmasis receptas pasirinktinas neatsitiktinai, gerai išstudijavus šios žinomos moters skonį ir perskaičius daugybę gerų atsiliepimų.

Marinuotai vištienai reikės:

1 skardinės riebaus kokosų pieno

3 skiltelės česnako

¼ puodelio kapotų šviežių kalendros lapų

2 šaukštai rudojo cukraus

4 arbatiniai šaukšteliai druskos

1 valgomasis šaukštas maltos ciberžolės

1 valgomasis šaukštas smulkiai tarkuoto šviežio imbiero

1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų

450 g mėgstamos vištienos dalies

Riešutų padažui reikės:

½ puodelio kreminio žemės riešutų sviesto

¼ puodelio nerafinuoto rudojo cukraus

1 susmulkintos skiltelės česnako

1 arbatinis šaukštelis smulkiai tarkuoto šviežio imbiero

3 šaukštai šviesaus sojų padažo

1½ šaukšto Sriracha padažo (aš naudojau pomidorų pastą, nes mano vaikas nevalgo nieko aštraus)

1 valgomasis šaukštas acto

Aitriųjų paprikų padažui reikės:

½ stiklinės cukraus

1 valgomasis šaukštas acto

½ agurko be sėklų, supjaustyto

1 česnakas, smulkiai pjaustytas

1 jalapeño pipiras druska

Įranga:

8 mediniai iešmeliai, pamirkyti vandenyje 30 min

MARINUOJAME VIŠTIENĄ: dubenyje sumaišome kokosų pieną, česnaką,kalendrą, rudąjį cukrų, druską, ciberžolę, imbierę ir kmynus. Vištieną supjaustome kubeliais ir sumaišome su marinatu. Laikome nuo 2 iki 12 valandų šaldytuve.

GAMINAME RIEŠUTŲ PADAŽĄ: dubenyje sumaišome žemės riešutų sviestą, rudącukrų, česnakas, imbierą, sojos padažą, Sriracha (mano atveju pomidorų pastą), actą ir ¼ puodelio vandens. Jei norisi skystesnio padažo - praskieskite daugiau.

GAMINAME AŠTRŲ PADAŽĄ : dubenyje sumaišome cukrų, ½puodelio vandens, acto, agurkų, česnaką ir pipirą. Pagardiname druska.

KEPAME VIŠTIENĄ: Įkaitiname grilį arba keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Vištienos gabalėlius išimkite iš marinato, nuvarviname marinato perteklių. Suveriame kiekvieną vištienos gabalėlį ant iešmelio ir kepame, kol iškeps, apie 2–3 minutes kiekvieną pusę.Vištieną su satay padažu ir saldžiais aitriaisiais pipiraispadažaspatiekiame su padažais