GREITAI PAGAMINAMAS SMIDRŲ PYRAGAS

UŽKANDŽIAI PAGRINDINIAI PATIEKALAI

zuikioreceptai

5/18/2022 1 min read

Savaitgalio pusryčiams susiviliojau greitai paruošiamu smidrų pyragu, nes mes su Matu labai labai mėgstame smidrus. Nesuklydau pyragą pasigaminusi iš vakaro, o ryte jį įdėjusi į orkaitę ir šiek tiek luktelėjusi. Man buvo paprasta ir gardu, tuo tarpu Matas suvalgė daugiau smidrų nei šio pyrago.

Reikės:

1 pakuotės šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos

150 g susmulkinto fetos sūrio (fitaki)

10-15 pusiau perpjautų smidrų

40 g tarkuoto kietojo sūrio

Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame smidrus ir paverdame 2 minutes. Nupilame, perliejame šaltu vandeniu.Tešlos lakštus atšildome, sujungiame ir pakočiojame į 5 mm storio lakštą. Tešlą pabadome šakute. Lakštą padedame ant kepimo popieriaus.Ant tešlos uždedame pasmulkintos fetos, apvirtus smidrus, paberiame tarkuoto sūrio. Tešlos kraštus užlenkiame į vidų.kepame įkaitintoje 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių, kol tešlos krašteliai paruduos