Garuose virta žuvis
ZUIKIAMS IKI 1 METŲ ŽUVIS
Idealus būdas sveikam maistui ruošti - maisto gaminimas garuose. Tokio maisto apdorojimo dėka išlaikomos natūralios maisto savybės. Garuose maistas verda žemoje temperatūroje, todėl jame išlieka daugiau skaidulų ir jis neperverda, daržovės išlaiko spalvą ir netęžta.
Reikės:
400 g žuvies
400 g šaldytų žirnelių,
1 vidutinės morkos
druskos, pipirų
500 ml sultinio
padažui:
200 ml natūralaus jogurto
1 tarkuoto agurko
druskos
Į puodą supilame sultinį, uždedame garinimui skirtą talpą, įdedame žuvį, uždengiame dangčiu. Gariname apie 5 minutes. Prie žuvies sudedame smulkiai supjaustytas daržoves ir garuose viską pakaitiname 5 minutes.
Sumaišome padažo ingredientus.
Žuvį su daržovėmis sudedame į lėkštę, valgome su padažu.


