Garuose virta žuvis

ZUIKIAMS IKI 1 METŲŽUVIS

zuikioreceptai

7/3/20221 min read

Idealus būdas sveikam maistui ruošti - maisto gaminimas garuose. Tokio maisto apdorojimo dėka išlaikomos natūralios maisto savybės. Garuose maistas verda žemoje temperatūroje, todėl jame išlieka daugiau skaidulų ir jis neperverda, daržovės išlaiko spalvą ir netęžta.

Reikės:

400 g žuvies

400 g šaldytų žirnelių,

1 vidutinės morkos

druskos, pipirų

500 ml sultinio

padažui:

200 ml natūralaus jogurto

1 tarkuoto agurko

druskos

Į puodą supilame sultinį, uždedame garinimui skirtą talpą, įdedame žuvį, uždengiame dangčiu. Gariname apie 5 minutes. Prie žuvies sudedame smulkiai supjaustytas daržoves ir garuose viską pakaitiname 5 minutes.

Sumaišome padažo ingredientus.

Žuvį su daržovėmis sudedame į lėkštę, valgome su padažu.