Dešrelės varškės tešloje

PUSRYČIAIUŽKANDŽIAIPAGRINDINIAI PATIEKALAI

zuikioreceptai

7/26/20221 min read

Taip taip ne kasdien, bet kartais ir mes valgome dešreles. Nepiknaudžiaujame, dažniausiai renkamės

nepadorotą mėsą ir kažką gaminame iš jos, taip pat pastarąją tikrai valgome nekasdien, o 2-3 kartus kartus

per savaitę, stengiamės mitybą paversti kiek įvairesnę.

Renkantis dešreles vaikams svarbu, rinktis aukščiausios rūšies mėsos gaminį (užrašas pieniškos,

daktariška garantuoja, kad mėsa aukščiausios rūšies), be kvapiklių, skonio stipriklių, dažiklių, druskos ne

daugiau kaip 1,7 g/100 , cukrų ne daugiau kaip 3 g/100 g ir kuo mažiau riebalų lyginant su kitais

produktais.

Dalinuosi dešrelių varškės tešloje receptu. Tokias kartą susukau kai vykome į išvyką, o išvykoje tiesiog

būtina užkąsti.

Reikės:

200 g virtų dešrelių

180 g varškės

1 kiaušinio

2 v.š. kefyro

1 a.š. kepimo miltelių

250-300 g pilno grūdo kvietinių miltų (arba kvietinių miltų)

druskos

aliejaus (jei kepsite keptuvėje)

Dubenyje ištriname varškę su kiaušiniu, kefyru ir druska. 250 g miltų sumaišome su kepimo milteliais ir

įmaišome į varškės masę. Užminkome tešlą.

Į masę beriame po šaukštą miltų ir minkome tešlą, kol tešla taps tinkama košioti.

Dešreles perpjauname pusiau.

Iškočiojame tešlą ant miltais pabarsyto paviršiaus. Tešlą supjaustome juostelėmis ir juostele apsukame

kiekvieną dešrelę.

Dešreles kepame karšto oro gruzdintuvėje arba įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol tešla išsipučia ir

apskrunda.