Cukinijų keksiukai

DESERTAI BE CUKRAUS

zuikioreceptai

9/11/2022 1 min read

Ir vėl ruduo ir amžinas klausimas kur panaudoti cukinijas? Blynai, troškiniai, sriubos, salotos ir, žinoma, desertai. Ne kartą minėjau, kad kalbant apie maistą, vaikams svarbi išlieka forma. Skirtingai pjaustytos daržovės, įvairios keksiukų formelės gali padėti paragauti ir iš pirmo žvilgsnio nelabai vaikams patinkančius maisto produktus.

Šį kartą gaminau labai drėgnus, minkštus ir gardžius keksiukus mašinėlių formuose. Matui labai patiko! Kiekius surašiau tinkančius ir kepti vienam didesniam keksui ir mažiems keksiukams.

Reikės:

1,5 stiklinės cukinijos + žiupsnelio druskos (išmaišome ir paliekame 10 minučių)

110 g tirpinto sviesto

1/2 stiklinės saldiklio (naudojau ląstelienos turinčio Nicks sirupą, bet tinka klevų, agavų sirupas, medus ar nerafinuotas cukrus)

3 kiaušinių

1 v.š. citrinos sulčių

1 citrinos žievelės

500 g migdolų miltų

2 a.š. kepimo miltelių

stiklinės šaldytų ar šviežių uogų

Tirpintą sviestą sumaišome su saldikliu. Įmušame kiaušinius, įpilame citrinos sulčių, įtarkuojame citrinos žievelę, migdolų miltus, kepimo miltelius. Išmaišome.

Įmaišome gerai nusunktą cukiniją, uogas.

Masę supilstome į keksiukų formeles ar kekso formą.

Kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Iš formos išimame tik atvėsusius keksiukus, galima nakčiai palikti šaldytuve.