Cukinijų ir sūrio blynai iš knygos Zuikio receptai (+video)

PAGRINDINIAI PATIEKALAI KETO PUSRYČIAI VEGANIŠKI/VEGETARIŠKI UŽKANDŽIAI

zuikioreceptai

6/8/2022 2 min read

Štai ir nusprendžiau pasidalinti keletą receptų iš mano knygos Zuikio rceceptai. Kurią, beje, galima rasti visuose knygynuose, receptai sukurti taip, kad jais galėtų mėgautis visi šeimos nariai.

Sukūriau ir video, kurį rasite puslapio apačioje tam, kad dar labiau palengvinti recepto gamybą. Apie video. Pradžioje blynelius pristačiau tik aš, bet po keletos sakinių prie manęs prisijungė ir Matas. Dabar toks amžius, kai jam patinka fotografuotis ir filmuotis, ir, žinoma, gaminti kartu su mama... Labai bijau sugadinti jo natūralų fotogeniškumą, todėl neprašau jo pozuoti, šypsotis ar panašiai, leidžiu 100 proc būti savimi ir parodyti dabartinę emociją, tikriausiai todėl mano mėgstamiausios fotografijos tai žurnalistinio pobūdžio, kažkas veiksme, emocijoje, kuo mažiau pozavimo ir daugiau natūralumo.

O apie receptą. Šį kartą po kalnu sūrio paslėpiau cukiniją ir ją iškepiau blynų pavidalu. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei ar pietums. Aš pati kartais tokius blynelius įsikepu, kai noriu kažko lengvo, sūraus ir greitai pagaminamo. Na, maniškis fast food'as vadinamas :D. Prie šio recepto dalinuosi ir padažo receptu, bet pati dažnai valgau blynelius be nieko, puikiai tiktų ir su grietine pasmaguriauti.

Blynams reikės:

1 vidutinės jaunos cukinijos (man tokios skaniausios)

6 v.š. avižinių miltų

1 kiaušinio

1 svogūno

150 g fermentinio sūrio

1 a.š. česnako granulių 9arba česnako skiltelės)

druskos

aliejaus kepimui

Padažui:

200 ml natūralaus jogurto

2 a.š. česnako granulių (arba česnako skiltelės)

druskos

Cukiniją sutarkuojame, išimame sėklas ir burokine tarka sutartkuojame. jei cukinija jauna, plona žievele, be sėklų, tai žievelę tik švariai nuplaunu ir nelupu. Jei cukinija vandeninga- skystį nuspaudžiame.

Sutarkuojame sūrį, svogūną ir sumaišome su cukinijų tarkiais. Įmušame kiaušinį, suberiame likusius blynų ingredientus. Išmaišome. Beje, tikslus miltų kiekis priklauso nuo cukinijos dydžio ir vandeningumo; tešla neturėtų būti skysta, bet miltų padauginti ir nereikėtų.

Blynelius kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Gaminame padažą: sumaišome visus ingredientus.