Avižinių sausainių pagrindo sūrio pyragas su grietinėlės ir bananų papuošimu

DESERTAI

zuikioreceptai

9/2/2022 2 min read

Tai mano gimtadienio pyragas, toks paprastas, nieko stebuklingo ir įmantraus, kažkas manęs ir lėto vasaros savaitgalio. Pyrago gaminimo procesu mėgavausi (man labai patinka gaminti sūrio pyragus). Lėtai ir neskubėdama trupinau sausainius, maišiau pagrindo masę ir laukiau, kol galėsiu gabalėliu pavaišinti savo šeimos narius.

Naudojau 20 cm kepimo formą

Reikės:

Pagrindui:

200 g avižinių sausainių

80 g tirpinto sviesto

Pagrindinei masei:

400 g kreminės varškės (kreminis sūris)

200 g grietinėlės (36 proc)

skardinės kondensuoto pieno

15 g želatinos

50 g šalto vandens

Ppauošimui:

1 banano supjaustyto griežinėliais

0,5 citrinos sulčių

200 g grietinėlės

20 g cukraus

40 g sutarkuoto šokolado

Kondesuoto pieno skardinė be etikėtės įdedame į verdantį vandenį pilnai apsemiantį skardinę ir verdame 1 valandą. Išvirus, pravesiname ir tik tada atidarome.

Sausainius sumalame ir sumaišome su lydytu sviestu. Masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir suformuojame pagrindą. Pastatome 10 minučių į šaldytuvą.

Želatiną išvrinkiname su vandeniu. Po 10 minučių trumpai pašildome, kad masė taptų vientisa.

Varškę sumaišome su kondesuotu pienu. Špilame želatiną ir išmaišome. Grietinėlę išplakame atskirai ir švelniai įmaišome į masę.

Masę išpilame ant pyrago pagrindą ir dedame bent 2-3 valandoms į šaldytuvą.

Papuošimui skirtą grietinėlę išplakame su cukrumi iki purumo. Supjaustytus bananus apipilame citrinos sultimis. Grietinėlės kremą dedame ant pyrago, išdeliojame bananus ir pabarstome tarkuotu šokoladu.